Rafting, Kalista, reka Tara

Rafting

Kada kažemo reka Tara mislimo na kristalno čistu, tirkizne boje, planinsku reku koja nastaje od dve male reke, Opasnice i Veruše, na zapadnoj strani Komova u Crnoj Gori.

Sa svojim malim ali mnogobrojnim pritokama stvorila je rečni tok dužine 149 km i usekla najdublji i najlepši kanjon u Evropi i drugi u svetu. Kanjon dužine 96 km na pojedinim mestima dostiže do 1300 m visine i predstavlja jedinstven rezervat biljnog i životinjskog sveta i istovremeno je sa okolnim jezerima najveći rezervoar pitke vode u Evropi.

Poslednjih četrdesetak kilometara reka je granična linija između Bosne (Republika Srpska) i Crne Gore. Svoj put reka Tara završava na Šćepan Polju gde se spaja sa rekom Pivom stvarajući novu reku, Drinu.

Za spuštanje raftingom nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo!

Spuštanje niz reku se obavlja profesionalnim gumenim čamcima specijalno napravljenim za rafting. Kamp Kalista poseduje 12 takvih čamaca što znači da u većini slučajeva broj ljudi na čamcu nikad ne prelazi 8 a to je veoma važno za udobno i bezbedno spuštanje
Naše čamce niz Taru spuštaju skiperi koji odlično poznaju ćudi reke. Pored toga što imaju dugogodišnje iskustvo Kalistini skiperi su vrlo simpatični i duhoviti momci koji znaju da zabave i nasmeju goste na čamcu.
Svi učesnici dobijaju neoprensko zaštino odelo, pojas za spasavanje, neoprenske čizme, kacigu i veslo.

Foto aparat ili kameru poneti obavezno!

Na čamac se mogu ukrcati deca starija od 6 godinQ u pratnji roditelja. U čamcu postoje vodootporne plastične vreće u koje se može staviti fotoaparat ili kamera, suva odeća ili neke druge stvari koje ne želite da se pokvase.

button arrow

Naš kamp KALISTA nalazi se na samoj obali reke Drine u dolini Bastasi, 18 km od Foče i 5 km pre Šćepan Polja (mesto gde se sastaju Tara i Piva).

Bastati, Bosna i Hercegovina
+387 65 644006
+387 65 513218
+387 65 150 925