RAFTING - 10 godina najpopularniji izlet!

Zahvaljujući bistroj, brzoj vodi sa više od 50 bukova i netaknutim prirodnim okruženjem, na reci Tari su stvoreni idealni uslovi za vrhunski i nezaboravan doživljaj - RAFTING.

Spuštanje čamcima niz divlju reku je pravi izazov za avanturiste i ljubitelje prirode.

Posebno je atraktivna relacija Brštanovica - Šćepan polje u dužini od 17 km gde prolazite dvadesetak najatraktivnijih bukova. Jedan za drugim ređaju se Gornji Brštanovički, Borovi, Varda, Ćelije, Gornji i Donji Vjerinovića buk zatim Uzlup, Žanj, Ljutnica, Krsmanov kamen, Gornji i Donji buk, Šipčanica...

Gornji tok reke od mesta Šljivansko preko Radovan luke do Brštanovice je malo sporiji jer su bukovi manji, ali ćete ostati zadivljeni neverovatnom lepotom i divljinom prirode. U tom delu svojom lepotom posebno se izdvaja vodopad Bajlovića sige.

Sezona počinje početkom maja i traje do polovine septembra. U maju i junu vodostaj reke je visok i zbog toga je ona veoma brza i tada je rafting i najzanimljiviji. U julu i avgustu vodostaj je niži ali je vreme toplije pa ima puno više kupanja, sunčanja i razne zabave na vodi.

To je jedinstven, uzbudljiv i bezbedan doživljaj na koji mogu da idu svi od 4 do 104 godine.