IZLETI I AVANTURE

Zahvaljujući netaknutoj divljoj prirodi u okruženju, u mogućnosti smo da organizujemo veoma zanimljive izlete za ljubitelje pešačenja ili planinarenja. U bližoj okolini kampa nalaze se planine Zelengora, Vučevo, Ljubišnja, Durmitor... sa gustim šumama, stenovitim vrhovima, pašnjacima, planinskim rekama, jezerima i potocima gde civilizacija verovatno nikad neće zakucati.

Jedno od retkih mesta u Evropi gde možete sresti konje koji slobodno šetaju planinskim prevojima, piti hladnu vodu sa mnogobrojnih izvora ili posmatrati orlove u njihovom veličanstvenom letu

izlet1

Maglić sa 2386 m nadmorske visine najviši je vrh u BiH i predstavlja pravi izazov za svakog planinara. U blizini je i Trnovačko jezero, a posebno se izdvaja, svojom netaknutom divljinom, prašumski rezervat Perućica ili jedina prašuma u Evropi sa svojim 80 m visokim vodopadom Skakavac kroz koju se pešaci 4-5 sati samo u pratnji vodiča.

izlet2
izlet3

Devet planinskih jezera na Zelengori predstavljaju pravi praznik za oči. Možete satima pešačiti i planinariti i na kraju prespavati pored jezera u šatoru uz logorsku vatru daleko od civilizacije.

Posebno zanimljiva je poseta katunima gde se na isti način kao i pre 100 godina proizvodi najkvalitetniji sir i kajmak. Ljubazni domaćini će Vam rado ponuditi da probate njihove proizvode.

Polazna tačka za izlete je naš kamp Kalista u koji dolazite dan ranije. Ovi izleti se mogu kombinovati sa jednim ili dva dana raftinga. Za grupe do 5 osoba izlet se organizuje našim džipom a preko tog broja kombijima.